ZF 24

Fondul Proprietatea va fi condus intr-un sistem dualist

24.08.2007, 10:18 16

Fondul Proprietatea va fi administrat intr-un sistem dualist, de catre un directorat sub autoritatea Consiliului de Supraveghere format din 7 membri, prevedere din noul act constitutiv al societatii, care va fi discutat in AGA la 25 septembrie.

Aceasta forma de conducere va fi aplicata pana la momentul transferului catre o societate de administrare selectata.

Membrii Consiliului de Supraveghere pot fi actionari ai Fondului Proprietatea, dar nu pot fi membri ai Directoratului.

De asemenea, ei nu pot cumula calitatea de membru in Consiliul cu cea de salariat.

Totodata, persoanele care fac parte din Consiliul de Supraveghere, trebuie sa fie alese de catre AGA, pentru un mandat de patru ani, si sa incheie cu societatea un contract de administrare.

Consiliul de Supraveghere are printre atributii verificarea situatiilor financiare ale Fondului si a raportului membrilor Directoratului, sa aleaga si sa revoce societatea de administrare, sa faca recomandari actionarilor, la propunerea Directoratului, cu privire la distribuirea profitului si sa aprobe, in prealabil, investitiile mai mari de cinci milioane de euro.

Conducerea societatii va reveni in exclusivitate Directoratului, care o reprezinta in relatiile cu tertii si in justitie. Directoratul este numit si revocat de catre Consiliul de Supraveghere, mandatul fiind de patru ani.

Principalele atributii ale Directoratului sunt negocierea contractului colectiv de munca impreuna cu reprezentantii salariatilor, stabilirea strategiei si a politicilor de dezvoltare, aprobarea reglementarilor interne si a investitiilor mai reduse de cinci milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO