ZF 24

Fondurile straine au plasat inca 32 mil. euro pe Bursa in iulie

Fondurile straine au plasat inca 32 mil. euro pe Bursa in iulie
10.08.2007, 13:00 8

Investitiile straine nete la Bursa de Valori (BVB) s-au ridicat in luna iulie la 32,2 mil. euro, in scadere cu 10% fata de luna iunie, potrivit datelor publicate de BVB. Strainii au cumparat actiuni in valoare de 187,4 mil. euro si au vandut actiuni de 155,5 mil. euro. Ponderea tranzactiilor realizate de straini in totalul schimburilor de pe Bursa a scazut in iulie din cauza unei activitati mai intense a investitorilor locali.
Investitorii romani au cumparat in iulie actiuni de 295,8 mil. euro si au vandut de 328 mil. euro, ambele valori fiind recorduri pentru acest an.
Investitorii romani persoane fizice au cumparat actiuni de 151,3 mil. euro, reprezentand 31,3% din totalul actiunilor tranzactionate pe Bursa, dar au vandut actiuni in valoare de aproape 193 mil. euro, fiind vanzatori neti. Numarul de conturi de cumparare active ale investitorilor individuali autohtoni a crescut din nou la 11.700, dupa ce scazuse sub 10.000 in iunie.
Activitatea intensa de la Bursa si intrarile de capital nou in piata au facut ca indicii bursieri sa stabileasca mai multe maxime istorice consecutive in prima parte a lunii iulie. Sfarsitul lunii a adus insa o corectie puternica, pe fondul scaderii pietelor internationale, alungand temporar investitorii din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO