ZF 24

FT: Reabilitarea zonei Lipscani, un proiect care avanseaza intr-un ritm prea lent

22.06.2007, 13:52 21

Planurile de restaurare a centrului vechi al Bucurestiului, zona Lipscani, care ascunde importante oportunitati de afaceri pentru investori, progreseaza foarte lent, in timp ce restul capitalei se dezvolta intr-un ritm foarte rapid, scrie Financial Times.

"Potential? Nu intra in discutie. Dar (cartierul, n.r.) trebuie renovat si reamenajat cu stil", spune Jerry van Schaik, un om de afaceri olandez care detine un hotel, un magazin de mobila si un bar in zona Lispcani.

In pofida structurii invechite, zona Lipscani are toate caracteristicile necesare pentru a deveni un cartier urban original, scrie FT. Arhitectura atractiva si strazile inguste pot asigura succesul acestui cartier ca magnet pentru turisti, care sa redefineasca imaginea intunecata a Bucurestiului.

In pofida ritmului accelerat de dezvoltare economica a Romaniei, care s-a plasat la aproape 8% anul trecut, in conditiile in care investitiile straine s-au apropiat de noua miliarde de euro, zona Lipscani se afla intr-o situatie deplorabila, comenteaza cotidianul britanic


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO