ZF 24

Furnizorii Teknosa-Primex au intrerupt livrarile. Primex a declansat procedura de faliment

29.04.2008, 18:51 39

Funizorii companiei Primex, care administreaza lantul de retail de electrocasnice Teknosa, au intrerupt livrarile de bunuri electronice si electrocasnice in urma perimarii relatiilor comerciale si a unor intarzieri de plata.
Primex, care administreaza pe langa Teknosa si magazinele Cosmo, a cerut, potrivit Mediafax, intrarea in procedura de faliment catre Tribunalul Covasna, dosarul de insolventa fiind deja pe rolul instantei.
"Am avut clienti pe cei de la Primex pana in toamna anului trecut. Stiam si de intentia lor de a inchide, ceea ce s-a confirmat, insa am intrerupt relatiile in cursul anului trecut pentru ca nu am vazut o cale de dezvoltare a afacerii", a declarat Mihai Stanuica, directorul pentru Balcani al operatiunilor producatorului de electrocasnice Amica.
Teknosa, companie detinuta de grupul turc Sabanci, a achizionat in anul 2006 Primex, operatorul lantului de magazine Cosmo, infiintat de Gyorgy Baba, iar tranzactia a fost evaluata la aproximativ 5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO