ZF 24

Future Lab: Piata de retail din Romania s-ar putea dubla pana in 2010

27.05.2008, 16:50 21

Piata de retail din Romania are potentialul de a-si dubla valoarea in urmatorii trei ani, conform firmei belgiene de consultanta Future Lab, citata de BalkanInsight.com.

Anul trecut, piata de retail din Romania valora 31 miliarde euro, in crestere cu 17,8% fata de anul anterior, a declarat Alain Thys, partener al firmei de consultanta Future Lab, in cadrul unei conferinte de presa. De asemenea, retailul romanesc, inclusiv prin intermediul magazinelor, hypermarketurilor si a pietelor, ar putea avansa cu 16,5% in acest an, la 121,7 miliarde lei (38 miliarde euro).

Produsele alimentare reprezinta peste 50% din vanzarile de retail.

Thys a aratat ca Romania se afla in prezent in prima faza de dezvoltare a pietei de retail, respectiv preluarea modelelor oferite de economiile mai avansate, urmatorul pas fiind acela al adaptarii modelelor la modelele romanesti traditionale.

Future Lab va deschide un birou in Romania, in urmatoarele luni, aceasta ocupandu-se de consultanta pentru pietele de retail, marketing si imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO