ZF 24

Gazprom a majorat cu 19% pretul gazelor livrate Belarusului in 2008

16.12.2007, 15:10 18

Belarusul va plati anul viitor pentru gazele rusesti 119 dolari pentru o mie de metri cubi, cu 19% mai mult decat in 2007, a declarat purtatorul de cuvant al grupului Gazprom, Serghei Kuprianov, citat de Reuters.
Tarifele de tranzit al gazelor rusesti pe teritorului statului Belarus vor corespunde unui acord pe termen lung valabil pana in 2011, a precizat Kuprianov.
Un oficial al Gazprom a declarat, anterior, ca majorarea de anul viitor a pretului gazelor este determinata exclusiv de cotatia ridicata a petrolului pe piata internationala.
Dintre statele ex-sovietice, Belarusul plateste cel mai mic pret pentru gazele livrate de Gazprom. Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a majorat anul acesta pretul gazelor livarte catre Belarus la 100 de dolari pe mia de metri cubi, de la un pret situat sub nivelul de 50 de dolari pe mia de metri cubi in 2006. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO