ZF 24

GE Energy va livra turbine eoliene de un miliard de dolari catre o companie americana

23.01.2008, 14:28 14

General Electric (GE) Energy va livra anul viitor 480 de turbine eoliene in valoare de peste un miliard de dolari catre producatorul american de energie electrica Invenergy, unul din cele mai mari acorduri din industria mondiala in privinta numarului de turbine instalate intr-un singur an, informeaza Mediafax, preluand un comunicat al companiei.

Turbinele furnizorului de tehnologii de producere si distributie a energiei electrice GE Energy vor avea o capacitate totala de 800 MW si vor fi capabile sa alimenteze circa 275.000 de gospodarii, se arata intr-un comunicat al companiei.

Din totalul livrarilor, 400 de turbine sunt destinate unor proiecte derulate de Invenergy in America de Nord, in timp ce celelalte 80 de unitati vor fi utilizate pentru operatiunile din Europa ale companiei. Contractul a fost semnat in luna decembrie a anului trecut.

In Romania, productia de energie din surse regenerabile este deocamdata redusa, datorita numarului mic de centrale eoliene si microhidrocentrale. Romania s-a angajat fata de Uniunea Europeana ca, la nivelul anului 2010, o treime din consumul national de energie sa fie acoperita de electricitate produsa din surse regenerabile. Pentru acest an, cota reprezentata de energie eoliana este de 5,26% din consumul anual.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO