ZF 24

Gedeon Richter Farmacia va fuziona prin absorbtie cu 41 de farmacii din grup

19.07.2007, 17:46 37

Gedeon Richter Farmacia din Targu Mures va fuziona prin absorbtie cu 41 de firme din grup, capitalul social al firmei urmand sa fie majorat cu circa 975.000 lei, la peste un milioan de lei, in urma operatiunii.
"Din ratiuni manageriale, cum ar fi optimizarea fluxurilor serviciilor de piata, reducerea costurilor, si luand in considerare ca societatile apartin aceluiasi grup, s-a hotarat fuziunea. Operatiunea va avea loc prin metoda absorbirii farmaciilor de catre Gedeon Richter", se arata in proiectul de fuziune, publicat de companie in Monitorul Oficial.
Potrivit proiectului de fuziune, patrimoniile celor 41 de firme absorbite vor fi preluate integral de Gedeon Richter Farmacia. In cazul societatilor care au activ net negativ (20 dintre firmele absorbite), Gedeon va prelua elementele de activ si de pasiv fara emisiune de actiuni.
Pentru absorbtia firmelor, Gedeon Richter Farmacia va emite, in total circa 975.000 de actiuni, la o valoare nominala de un leu pe titlu. Astfel, capitalul social al companiei va fi majorat cu aproximativ 975.000 de lei, la peste un milion de lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO