ZF 24

GIC: recesiunea globala, cea mai grea din ultimii 30 de ani

21.04.2008, 15:46 14

Fondul suveran de investitii Government of Singapore Investment Corp (GIC), care a investit aproape 18 miliarde dolari in UBS AG si Citigroup, a declarat ca economia globala s-ar putea intrepta spre cea mai grava recesiune din ultimii 30 de ani, informeaza Bloomberg.

"Ne-am putea confrunta cu cea o recesiune care este mai lunga, mai grava si mai extinsa decat orice alta recesiune cu care ne-am confruntat in ultimii 30 de ani", a declarat Tony Tan, presedinte adjunct al GIC.

Tan a declarat ca GIC, care are in administrare fonduri de peste 100 miliarde dolari, se confrunta cu "cei mai provocatori ani" de la formarea fondului, acum 27 de ani. Fondul de investitii ia in considerare suplimentarea investiilor in banca elvetiana UBS, aceasta confruntandu-se cu pierderi de 38 miliarde dolari.

Fondul Monetar International (FMI) a schimbat previziunile de crestere a economiei globale la 3,7% pentru 2008, de la 4,1% cat a estimat in luna ianuarie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO