ZF 24

Gigi face legea. Deputatii europeni au aceleasi imunitati ca si parlamentarii din tarile din care provin

08.06.2009, 13:07 17

Deputatii europeni sunt alesi in conformitate cu legislatia electorala nationala, astfel ca au aceleasi privilegii si imunitati ca si membrii parlamentelor nationale, in caz de flagrant delict imunitatea neputand fi invocata si neexistand impedimente pentru ridicarea acesteia de catre PE, scrie Mediafax.

Gigi Becali va fi unul dintre noii europarlamentari care vor beneficia de imunitate, acesta fiind anchetat atat pentru un posibil fals in declaratia de avere depusa cu ocazia candidaturii sale, cat si pentru sechestrarea de persoane.

In urma alegerilor de ieri, Becali va beneficia de imunitate la Bruxelles. Rezultatul inregistrat de PRM le permite atat liderului Corneliu Vadim Tudor, cat si patronului Stelei, Gigi Becali, al doilea pe lista, sa devina europarlamentari.

Imunitatea castigata de Becali nu poate fi ridicata decat cu acordul Parlamentului European, la cererea autoritatilor romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO