ZF 24

Goldman Sachs: Multe companii europene nu respecta contractele de imprumut cu bancile

11.07.2007, 17:54 16

Tot mai multe companii europene incalca prevederile contractelor de imprumut incheiate cu bancile, ca urmare a cresterii dobanzilor si a estimarilor prea optimiste referitoare la perspectivele de dezvoltare, potrivit unui expert in domeniul restructurarii de la banca Goldman Sachs, citat de Reuters.
Odata cu cresterea costului creditarii, numeroase companii europene au probleme in privinta indepliniii conditiilor privind ritmul de dezvoltare si profitabilitatea, incluse in acordurile de imprumut, a spus Lachlan Edwards, director pentru restructurare pe zona Europa, la o conferinta organizata la Londra.
"Multe companii nu respecta contractele. Dobanzile au urcat, iar unele planuri de afaceri au fost finantate pe baza unor previziuni de crestere care nu s-au concretizat", a explicat el.
Printre companiile care au amanat sau au renuntat la astfel de operatiuni se numara ServiceMaster, Catalyst Paper, Foodservice, divizia americana a grupului Ahold, precum si Magnum Coal. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO