ZF 24

Goldman Sachs va infiinta un fond de investitii orientat catre firmele mijlocii

07.03.2007, 01:36 11

Grupul bancar american Goldman Sachs intentioneaza sa aloce pana la un miliard de dolari pentru dezvoltarea unui fond de investitii orientat catre achizitia de companii mijlocii din toata lumea, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Goldman Sachs vrea sa cumpere, in prima faza, zece astfel de companii, investitiile aferente fiecarei tranzactii fiind estimate intre 50 de milioane de dolari si 100 de milioane de dolari, au spus sursele. Numarul tranzactiilor ar putea creste ulterior, in cazul aparitiei mai multor oportunitati de achizitii.

Fondul Goldman Sachs, orientat catre piata companiilor mijlocii, va urmari realizarea de achizitii in toata lumea, eventual in parteneriat cu alti investitori.

Grupul american isi va indrepta atentia catre companii care opereaza in sectoare diferite de activitate, inclusiv pe segmentul energiei regenerabile, unde Goldman Sachs a investit deja peste 1,5 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO