ZF 24

Grecul vrea să atragă gigantul Deutsche Telekom în viitoarele birouri pe care le va dezvolta în Pipera

Grecul vrea să atragă gigantul Deutsche Telekom în...

Autor: Cristi Moga

23.06.2014, 00:07 1577
Discretul Ioannis Papalekas, investitor grec care anul trecut şi-a instituţionalizat afacerile imobiliare derulate la Bucureşti prin înfiinţarea fondului Globalworth pe care l-a listat pe bursa secundară de la Lon­dra, a cumpărat terenurile de aproape trei hectare pe care se aflau fostele depozite Farmexim din Pipera, într-o tranzacţie cu o valoare de 14,3 mil. euro.

Ovidiu Buluc, antreprenorul care controlează grupul Farm­exim, cu un rulaj anual de peste 300 mil. euro din distribuţia de medicamente şi farmacii, a scos depozitele din Pipera la vânzare după ce a inaugurat anul acesta un centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiţii de 14 mil. euro.

Papalekas a cumpărat terenurile din dreptul staţiei de metrou Pipe­ra, una dintre cele mai tranzitate din Capi­tală, cu un trafic zilnic de circa 20.000 de persoane, mizând şi pe faptul că pro­iectul propus spre dezvoltare se află, potrivit informaţiilor ZF, pe lista scurtă a Deutsche Te­lekom pentru consolidarea operaţiunilor Cos­mo­te şi Rom­tele­com, companii ce vor fi rebranduite anul acesta sub brandul T.

O decizie privind viitorul sediu comun al celor două companii va fi luată anul acesta, spunea recent Nikolai Beckers, CEO al Cosmote şi Rom­te­le­com, dar reprezentanţii grupului nu au confirmat până la închiderea ediţiei dacă proiectul lui Papalekas se află pe lista lor scurtă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO