ZF 24

Grupul francez Luis Berger, ales consultant pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu

14.01.2008, 15:45 53

Grupul francez Luis Berger va asigura serviciile de consultanta pentru realizarea proiectului de modernizare a stadionului national Lia Manoliu, valoarea contractului, incheiat la sfarsitul anului trecut cu Primaria Capitalei, depasind 1,6 milioane euro, informeaza Mediafax.

Grupul este format din trei companii, respectiv firmele franceze Louis Berger SAS, Louis Berger International si firma americana de arhitectura Berger Devine Yaeger.

Grupul Louis Berger, prin compania Berger Devine Yaeger, a realizat mai multe proiecte similare in lume, printre acestea numarandu-se Stadionul Olimpic din Sydney, Stadionul Wembley din Marea Britanie, Stadionul H.H.H. Metrodome din Minneapolis si Stadionul National din Dublin.

Complexul Sportiv National Lia Manoliu va fi demolat, noul proiect urmand sa aiba o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri. Investitia estimata la peste 143 milioane de euro va fi asigurata din fondurile bugetului de stat.

Complexul sportiv va fi compus din doua subsoluri, din care unul pentru vestiare, iar celalalt pentru presa, la parter vor fi caile de acces pentru spectatori, etajul I rezervat lojei VIP, etajul II garduri pentru presa si spatii comerciale, etajul III tarcuri-balcon pentru cabinele crainicilor de la radio si televiziuni, regii tehnice.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO