ZF 24

Guvernul a adoptat un nou OUG: 23 de proiecte de proiecte de infrastructură au fost deblocate, în valoare de 4,2 miliarde de euro

Guvernul a adoptat un nou OUG: 23 de proiecte de proiecte de infrastructură au fost deblocate, în valoare de 4,2 miliarde de euro

Autor: Teodor Bobei, Gabriel Pecheanu

22.12.2019, 19:41 3120

Guvernul a adoptat, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care 23 proiecte de infrastructură de apă-canal din 617 unităţi administrativ teritoriale vor fi deblocate. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, menţionează că valoarea proiectelor se ridică la 4,2 miliarde de euro.

"Astăzi am adoptat în cadrul şedinţei de Guvern un proiect de act normativ important pentru domeniul Fondurilor Europene, mai ales pentru proiectele de infrastructură pe care le-am găsit la preluarea mandatului de ministru, destul de întârziate şi mai mult, întârziate de Guvernele anterioare, pentru că probabil nu s-a găsit timpul necesar pentru a avea preocupări în domeniul infrastructurii şi mă refer atât la infrastructura de apă canalizare dar şi la proiectele de infrastructură de transport. Câteva lucruri din perspectiva numărului de beneficiari pe care îl au ca impact măsurile adoptate. Discutăm de 617 unităţi administrativ teritoriale şi peste patru milioane de beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare", a afirmat ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, vineri, la finalul şedinţei de Guvern.

Marcel Boloş a mai afirmat că valoarea totală a celor 23 de proiecte din fonduri europene care urmează a fi deblocate este de 4,2 miliarde de lei, amintind judeţele care beneficiază de măsurile ordonanţei.

"Valoarea proiectelor despre care discutăm astăzi şi pe care ordonanţa de urgenţă are impact este de 4,2 miliarde de euro şi un număr de 23 de proiecte. Printre principalii beneficiari sunt localităţile şi unităţile administrativ teritoriale Brăila, Iaşi, Bacău,Argeş, Teleorman, Ilfov, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Călăraş, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi, Vaslui, Harghita, Maramureş, Giurgiu, Neamţ, Buzău. De multă vreme aceste proiecte se lasă aşteptate şi ar fi trebuit să fie într-un ritm de implementare care să asigure serviciile acestea elementare din domeniul de alimentare cu apă şi canalizare şi ar fi trebuit să fie astăzi operaţionale", a mai spus Marcel Boloş.

AFACERI DE LA ZERO