ZF 24

Guvernul vrea să se aplice criteriul verde: Avantaj pentru cei care au fabrica mai aproape de client

Guvernul vrea să se aplice criteriul verde: Avantaj...

Autor: Laura Buciu

08.02.2024, 11:26 175

Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat, pentru că ai ruta de transport cea mai scurtă şi poluezi cel mai puţin - este un criteriu european, devenit prioritar şi pentru care Guvernul vrea să finalizeze normele.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că prioritatea absolută în următoarele 2 săptămâni este finalizarea setului de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice „criteriul verde”.

„Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti, folosind un principiu european, punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puţin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat. Vrem ca toate firmele româneşti, de la industria auto, cu Dacia şi Ford, la materialele de construcţii şi industria agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanţi paşi făcuţi pentru a ne susţine toate companiile care produc în România”, a spus premierul.