ZF 24

Hidroelectrica speră să scape rapid de insolvenţă

Foto Shu

Foto Shu

Autor: Carol Dan

02.03.2014, 21:15 204

Adunarea Generală a Acţionarilor a Hidroelectrica l-a numit vineri ca administrator special al companiei pe Ga­briel Dumitraşcu, şeful direcţiei pri­vatizare din Departamentul pentru Ener­gie, după ce produ­că­torul de energie a rein­trat în insolvenţă mier­curi, 26 februarie, ca urmare a câştigării re­cur­surilor „băieţilor deştepţi“ la decizia de ieşire din insolvenţă a Hidroelectrica din 2013.

Printre atribuţiile ad­mi­nistratorului spe­cial se numără şi pro­punerea unui plan de reorganizare a com­pa­niei aflate în insolvenţă.

„Împreună cu ad­mi­nistratorul judiciar, Euro Insol, vom relua etapa finală a ieşirii din insolvenţă şi, în acelaşi timp, vom pregăti so­cie­tatea pentru relua­rea cu succes a pro­ce­sului de lista­re la bursă (progra­mat pentru luna iunie - n.r.). În pofida momen­telor mai grele prin care trece, Hidro­electrica are o poziţie financiară solidă, active impor­tante şi valoroase şi rezultate foarte bune în ultimul bilanţ, ceea ce mă îndreptăţeşte să asigur că societatea va rămâne integral în pro­prietatea celor doi acţionari, statul român şi Fondul Proprietatea“, a declarat Dumitraşcu.

Administratorul judiciar al Hidro­elec­trica, firma Euro Insol, susţine că va în­cerca să obţină anularea deciziilor de mier­curi ale Curţii de Apel Bu­cureşti care au condus la reintrarea în insol­venţă a companiei, însă după ce instanţa îşi va prezenta motivarea deciziei.

„Vom folosi contestaţia în anulare la Curtea de Apel, care este calea pe care o au la îndemână creditorii. Aceştia nu au fost citaţi de Curtea de Apel la termenul de marţi. Adevăraţii creditori ai Hidroelectrica sunt 12 bănci, care însă nu au fost citate. Instanţa a spus că nu a fost nevoie să fie citate“, a declarat Remus Borza, proprie­tarul Euro Insol.

Hidroelectrica a re­intrat în insolvenţă după ce Curtea de Apel Bucu­reşti a admis re­cursu­rile formulate de tra­derii de energie Alpiq, Energy Holding şi EFT, dar şi de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu şi Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, într-o serie de do­sare care privesc intrarea companiei în reorga­nizare, anularea contractelor bi­late­rale, apro­barea tabelului credi­torilor şi ieşirea compa­niei din insolvenţă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO