ZF 24

Honda Trading Romania a demarat livrarile modelului hibrid Insight - GALERIA FOTO

Honda Trading Romania a demarat livrarile modelului hibrid Insight
04.08.2009, 11:03 36

Honda Trading Romania, reprezentantul constructorului nipon pe piata locala a demarat livrarile noului Insight pe piata locala, primul sau model hibrid, care nu face parte din gama Civic.

Pretul de pornire al noului Insight este de 21.396 de euro cu TVA inclus, fiind cel mai ieftin model hibrid disponibil pe piata.

Insight dispune de un sistem de propulsie hibrid, alcatuit dintr-un motor pe benzina de 1,3 litri, 80 CP si 121 Nm si unul electric de 14 CP si 80 Nm. Impreuna, cele doua dezvolta 100 CP. Consumul mediu al noului model este de 4,6 litri/100 km si poate atinge 100 km/h in 12,5 secunde.

Spre deosebire de Toyota Prius, care este un model full-hibrid - care poate fi pus in miscare numai cu ajutorul motorului electric pe o distanta de aproximativ 2 km, Insight este un micro-hibrid. In acest caz motorul electric nu dispune de suficienta putere pentru a propulsa masina, ci doar ajuta motorul pe benzina si astfel se obtine un consum mai mic.

In echiparea de baza, Insight dispune de controlul tractiunii, sase airbaguri, faruri cu xenon, tempomat, climatizare automata si geamuri electrice. In plus, motorul pe benzina respecta normele de poluare Euro 5.

Primul model Insight livrat in Romania este compania producatoare de ambalaje Tetra Pak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO