ZF 24

Honda vrea sa vanda 100 de hibride pe piata locala in 2011

Honda vrea sa vanda 100 de hibride pe piata locala in 2011
29.03.2010, 16:39 21

Hirotomo Kani, presedintele Honda Trading Romania importatorullocal al marcii japoneze, apreciaza ca interesul consumatorilorromani pentru automobile cu motorizari hibride este in crestere,ceea ce ar putea duce in curand la vanzari de peste 100 de unitatipentru marca japoneza.

"Avem din ce in ce mai multe cereri, intrebari, din parteaclientilor pentru masinile hibride. Interesul creste iar poate in2011 - 2012 vom putea comercializa mai mult de 100 de unitati anualdaca pretul devine mai atractiv iar clientii vor fi mai dispusispre o astfel de achizitie", a spus Kani.

Anul trecut insa Honda a comercializat 5 modele ale nouluihibrid Insight si 9 unitati ale modelului Civic hibrid, iarvanzarile pentru automobile cu propulsie clasica si electrica auajuns in 2009 in piata locala la un total de 78 de unitati,potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilorde Automobile.

In luna iunie Honda va aduce pe piata locala si coupe-ul hibridCR-Z, care va fi disponibil la un pret de aproximativ 25.000 deeuro cu TVA inclusa, potrivit lui Kani.

"In general visul unui consumator este sa aiba un automobilputernic, dar acum oamenii inteleg importanta consumului decombustibil si ce inseamna emisiile de noxe. Probabil ca un avantajfiscal din partea guvernelor ar ajuta automobilele electrice sihibride dar mai intai noi trebuie sa le dezvoltam si sa lepromovam", a spus Kani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO