ZF 24

IDC: Cresterea industriei foto se muta in estul Europei

28.09.2006, 16:49 12

Piata de camere foto digitale din Europa centrala si de est va inregistra in anii urmatori cea mai mare rata de crestere din Europa, urmand sa atinga un varf de 9 milioane de unitati livrate in anul 2009, potrivit datelor prezentate de compania de analiza IDC in cadrul targului Photokina, cel mai important eveniment european dedicat industriei foto, care se desfasoara in aceste zile la Koln, Germania.
"Anul trecut, livrarile de camere foto digitale din Europa centrala si de est au reprezentat circa 6% din totalul pietei mondiale, cu aproape 6 milioane de unitati livrate dintr-un total de 93,8 milioane de camere foto digitale. Anul acesta livrarile vor fi de peste 6 milioane de unitati, iar varful de crestere va fi atins in 2009, cu aproximativ 9 milioane de unitati livrate", a declarat Nikolay Grigorov, analist al IDC pentru piata camerelor foto digitale din Europa centrala si de est.
Un raport realizat de The Economist Intelligence Unit arata ca infrastructura de distributie din Cehia si Polonia este buna, cea din Romania si Bulgaria se situeaza la un nivel mediu in timp ce in Rusia aceasta e intr-o stare proasta", a mai spus Grigorov.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO