ZF 24

Idee pentru guvernantii in cautare de fonduri: Privatizarea puscariilor

Idee pentru guvernantii in cautare de fonduri: Privatizarea puscariilor
12.01.2010, 17:54 48

Intr-o perioada cand criminalitatea creste la nivel mondial,privatizarea inchisorilor devine o afacere la moda. Putem privatizapenitenciarele din Romania?

Atat de vehiculatul parteneriat public-privat, prin care unelestate au reusit sa iasa mai repede din recesiune si altele, caRomania, inca mai cauta sa-i inteleaga avantajele, se poate aplicafoarte bine in cazul centrelor de detentie. Cu conditia calegislatia sa permita acest lucru.

In Romania legea nu permite insa asa ceva si statul cheltuieste750 de milioane de lei, atat cat este bugetul AdministratieiPenitenciarelor, cu detinutii sai; avem peste 26.000 de detinuti sicu fiecare dintre ei statul cheltuieste in medie 25 de lei zilnic.Asta conduce la costuri de intretinere de 234 de milioane de leianual (peste 50 de milioane de euro).

In SUA, mai exact in unele state din SUA, statul inchiriazapaturile de care are nevoie de la companii private careadministreaza fie penitenciarele statului, fie propriile centre dedetentie, si asta la o fractie din sumele pe care le-ar fi consumatprin propria administrare.

Cititi cati bani economiseste SUA prin afacerile cu penitenciaresi ce beneficii au acestea pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO