ZF 24

Iliescu: Basescu ar trebui sa-si dea demisia

19.04.2007, 17:24 11

Fostul presedinte Ion Iliescu (PSD) a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia, dupa votul Parlamentului de suspendare a sa din functie, asa cum a promis, pentru a dovedi ca este un om de cuvant si de curaj.

"Nu stiu daca isi va da demisia, daca este un om de cuvant, ceea ce a spus, a promis, ar trebui sa faca, dar in 5 minute nu am vazut acest lucru. Altminteri inseamna ca nici om de cuvant si de curaj nu e", a spus Iliescu.

El a apreciat ca ponderea votului in favoarea suspendarii lui Traian Basescu "este mai mult decat convingatoar" si arata "sentimentele impartasite de majoritatea parlamentarilor in ceea ce priveste efectele negative ale comportamentului sefului statului".

Potrivit lui Iliescu, Traian Basescu a fost un "factor perturbator" in loc sa fie un factor de echilibru.

Fostul sef al statului a calificat drept "inadmisibil" faptul ca seful statului a avut pretentia ca "este singurul care a avut dreptate, s-a luptat cu balaurii, cu oligarhii si ca Parlamentul ar fi dominat de asemenea oameni". Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO