ZF 24

În locul fostei fabrici Poiana din Braşov s-ar putea deschide un hotel

În locul fostei fabrici Poiana din Braşov s-ar putea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.02.2014, 18:44 124

Compania Mondelez România, subsidiara locală a companiei americane cu acelaşi nume, vrea să schimbe destinaţia terenului de circa un hectar din Braşov pe care este construită fabrica unde până acum câţiva ani se produceau drajeuri, conform informaţiilor furnizate de către primăria Braşov.

Astfel, pentru că nu a putut găsi un client care să folosească terenul de pe strada Alexandru Ioan Cuza în scop industrial, vrea să schimbe destinaţia acestei zone, în una în care poate fi deschis un complex hotelier, cu săli de conferinţe, dar şi spaţii comerciale. Conform presei locale, compania a găsit un cumpărător care vrea să folosească terenul în acest scop. Consilierii locali braşoveni vor analiza în şedinţa de mâine planul urbanistic zonal (PUZ) depus de companie. Vânzarea terenului ar putea aduce în contul Mondelez International circa 3-4 mil. euro, conform calculelor anterioare ale ZF. Proprietarul brandurilor de ciocolată Milka şi Poiana mai deţine o fabrică în Braşov, situată pe Strada de Mijloc, acolo unde s-a produs până în 2009 brandul de ciocolată românesc Poiana.

Ziarul Financiar a scris în luna mai a anului trecut despre intenţia companiei Mondelez România de a vinde terenul fostei fabrici din Braşov, însă până în prezent americanii nu au găsit un cumpărător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO