ZF 24

In Romania se beau anual vinuri de jumatate de miliard de euro

01.12.2009, 15:26 26

Piata vinurilor a fost estimata anul trecut de PatronatuluiNational al Viei si Vinului la 500 de milioane de euro in 2008 siar urma sa scada anul acesta pana la 450 de milioane de euro, adicavaloarea din 2007, scrie BUSINESS Magazin.

Desi volumele comercializate de producatori in 2009 au crescutcomparativ cu anul trecut, valoarea vanzarilor a stagnat sau asuferit un usor declin din cauza strategiei de marketing si aorientarii consumatorilor in functie de pret: "Cifra de afacerirealizata in primele noua luni este un pic peste cea din perioadasimilara a anului trecut, dar consumul a migrat spre segmentulmediu si economic, cu marje mai mici", spune Dan Ghejan, directorulde vanzari si marketing al Vincon.

De fapt, toate produsele din segmentul mediu si economic auinregistrat cresteri semnificative, ceea ce ii ajuta pe producatorisa-si sporeasca volumele de vanzari. Profiturile insa scad.

Cititi mai multe despre cum afecteaza criza vanzarile de vin pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO