ZF 24

In sfarsit! Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud a fost semnat.

11.06.2007, 20:35 19

Dupa gafa de saptamana trecuta, s-a semnat in aceasta dupa amiaza contractul de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud. Transferul de proprietate catre Enel se va face insa abia peste cateva luni.

Ceremonia de astazi a avut loc la un nivel mai putin important. Presedintele italian al concernului Enel a fost reprezentat de un director general. Este posibil ca pe Fulvio Conti sa-l fi suparat balbaiala Guvernului Romaniei, de saptamana trecuta, cand executivul nu a publicat la timp hotararea care permitea incheierea privatizarii.

Electrica Muntenia Sud a fost vanduta pentru 820 de milioane de euro.

Timp de 15 ani, Enel promite ca va investi 1 miliard de euro in dezvoltarea si imbunatatirea retelei. Asta inseamna ca penele de curent ar trebui sa devina pentru bucuresteni o trista amintire.

Despre cresterile de pret la energie, nu s-au spus prea multe. Cum italienii sustin ca se vor supune regulilor, scumpirea curentului o vor decide tot autoritatile romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO