ZF 24

Inca patru banci americane s-au prabusit; 81 de institutii financiare inchise anul acesta in SUA

23.08.2009, 15:44 28

O banca americana a fost vanduta unui grup rival spaniol iar alte trei au fost inchise de autoritatile din SUA, urcand astfel numarul institutiilor financiare executate anul acesta la 81, cel mai rapid ritm din ultimii 17 ani, scrie Bloomberg.

Banca texana Guaranty Financial, cu active de 13,5 miliarde de dolari si depozite de 12 miliarde de dolari, a fost preluata de al doilea mare creditor din Spania, Banco Bilbao. Guaranty controleaza o retea de 103 sucursale in SUA, dintre care 53 in statul California, iar caderea ei ocupa locul 11 in topul falimentelor bancare din istoria SUA.

Celelalte trei banci, ebank, First Coweta si CapitalSouth Bank au fost inchise, iar depozitele acestora au fost preluate de alte institutii financiare. SUA se indreapta spre un nou record al inchiderilor de banci, dupa ce in 1992 autoritatile au oprit activitatea a 120 de institutii financiare..
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO