ZF 24

Incident în Canada: Cel puţin patru răniţi în urma unui incident armat la o paradă la Toronto

Incident în Canada: Cel puţin patru răniţi în urma...

Autor: Mircea Olteanu

18.06.2019, 11:12 8063

Patru persoane au fost împuşcate la o paradă organizată după ce echipa canadiană de baschet Toronto Raptors a câştigat primul său titlu de campioană NBA, informează postul National Public Radio (NPR).

Incidentul armat s-a petrecut luni după-amiază în apropiere de sediul Primăriei din Toronto, unde zeci de mii de fani s-au strâns pentru a celebra victoria echipei locale. Focurile de armă au provocat panică în rândul spectatorilor şi o busculadă.

Poliţia canadiană a comunicat că nicio victimă nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol, adăugând că a reţinut trei suspecţi în legătură cu acest caz.

"Avem arestate persoane cu arme de foc", a declarat Mark Saunders, şeful Poliţiei din Toronto, care precizat că a fost iniţiat o anchetă.

Allison Sparkes, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Toronto, a refuzat să spună dacă autorităţile suspectează că atacul armat a vizat anumite persoane ori are legătură cu terorismul.

Premierul canadian Justin Trudeau se afla pe o scenă în momentul declanşării incidentului.

Trudeau a transmis ulterior pe Twitter că "speră că cei răniţi în incidentul de astăzi vor avea o recuperare rapidă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO