ZF 24

ING a automatizat preluarea datelor din buletin ale clienţilor noi, la deschiderea unui cont, din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor

ING a automatizat preluarea datelor din buletin ale...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2023, 11:34 1171

ING devine din această săptămană  prima bancă din România care preia în mod automat datele din buletin ale clienţilor noi cu cetăţenie română, direct din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor (R.N.E.P.), în momentul deschiderii unui cont în unităţile băncii.

În cursul anului următor, validarea automată a datelor va fi aplicabilă şi la deschiderea de conturi ING online, prin aplicaţia ING Home’Bank.

„La ING, credem că prima opţiune trebuie să fie mereu cea digitală, ori de câte ori acest lucru este posibil. Digitalizarea serviciilor bancare se poate face însă doar până la un punct, fără colaborarea autorităţilor şi a instituţiilor statului. De aceea, acest parteneriat cu Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor este foarte important pentru noi, pentru că deschide uşa pentru o serie de acţiuni care credem ca vor îmbunătăţi semnificativ experienţa clienţilor. Iar noi chiar vrem să aducem cea mai bună experienţă de pe piaţă clienţilor noştri”, a declarat Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement, ING.

În a doua jumătate a anului viitor, banca va automatiza actualizarea datelor. Astfel, ING Bank va putea interoga online modificările cărţilor de identitate ale clienţilor, disponibile în baza de date a D.G.E.P., şi va putea astfel să opereze actualizarea acestor date, fără asistenţa clienţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO