ZF 24

Institutul de stat INAV, preluat de o firma privata si de salariatii

Institutul de stat INAV, preluat de o firma privata si de salariatii
20.07.2007, 10:11 17

Consortiul format din firma Erre 2 International, actionar minoritar la INAV Bucuresti, si asociatia salariatilor si membrilor conducerii institutului, a preluat de la stat pachetul majoritar de actiuni al societatii, printr-o tranzactie de 1,85 milioane dolari.

Valoarea include pretul pachetului de 69,93% din actiuni, capital de lucru si investitii de dezvoltare, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), emis astazi.
Cumparatorul s-a angajat sa mentina pe o perioada de cinci ani de la semnarea contractului numarul total de angajati, sa pastreze si sa dezvolte activitatea principala si celelalte activitati de cercetare ? dezvoltare, sa plateasca datoriile societatii catre creditorii bugetari in termen de un an .

Institutul de cercetare a fost privatizat prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica a detinut o pondere de 60%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO