ZF 24

Interviu cu romanii al caror business a fost cumparat de Twitter: "La 20 de ani esti plin de energie si suficient de naiv sa crezi ca poti face orice"

Interviu cu romanii al caror business a fost cumparat de Twitter: "La 20 de ani esti plin de energie si suficient de naiv sa crezi ca poti face orice"

Autor: inCont.ro

30.01.2012, 10:06 2213

Spun despre ei ca sunt "hackeri talentati din Romania", fara sa faca referire la sensul negativ al cuvantului. Atrasi de programare inca de la varste fragede, au inceput sa caute oameni cu aceleasi pasiuni. S-au gasit intaia oara la un concurs de informatica, iar mai tarziu, la aceeasi facultate. Au urmat internshipuri la Google si Microsoft, din care "au invatat cum se lucreaza in varf la tehnologie", dar le-au refuzat ofertele. Oferte de nerefuzat, poate, pentru alti tineri IT-isti: 90.000 de euro plus alte bonusuri. "Daca le primesti o data, o sa le primesti mereu". In 2009 s-au gandit sa se apuce serios de un business. Si au inceput sa gandeasca niste prototipuri.

"In Silicon Valley <<hacker>> este un programator talentat si foarte entuziasmat de tehnologie. Cele mai multe inovatii in tehnologie vin de la ei. Acesta e sensul in care folosim noi cuvantul. Mai exista si un sens negativ cu care noi nu ne identificam - persoana care acceseaza neautorizat date si retele protejate", au povestit cei doi tineri antreprenori intr-un interviu pentru incont.ro.

"Pentru noi, succesul se masoara in impactul asupra vietii oamenilor si industriei"

Astazi, pot spune ca au dat lovitura cu o aplicatie care "a trecut prin multe iteratii". Dintr-un social news reader s-a transformat pe parcurs intr-un rezumat zilnic al celor mai importante stiri din graful social, "adica dintre dintre toti prietenii tai de pe Twitter si Facebook".

Twitter s-a aratat interesat de aplicatia lor si le-a facut o oferta, pe care de data aceasta n-au mai putut s-o refuze. "Suntem foarte multumiti de rezultat si de ceea ce urmeaza", spun Cristian Strat (27 de ani) si Mircea Pasoi (25 de ani), care traiesc in Vancouver (Canada) de doi ani, iar acum se pregatesc sa-si mute biroul in San Francisco.

"Mama a cumparat primul calculator cand aveam 7 ani. Imediat am fost fascinat de cum functioneaza"

Marturisesc ca interesul si fascinatia pentru calculatoare s-a manifestat in cazul lor, de la varste fragede. "Aveam 11-12 ani cand mi-am dat seama ca ma atrage informatica. Imi placeau jocurile pe calculator, dar nu sa ma joc, ci sa inteleg cum se fac si cum as putea sa programez si eu ceva similar", spune Cristian, unul dintre cei doi asociati ai start-up-ului Summify, business achizitionat recent de site-ul de microblogging Twitter. Dupa aceea a descoperit concursurile de informatica si alti oameni cu aceleasi pasiuni.

In cazul lui Mircea "mama a cumparat primul calculator cand aveam sapte ani ca sa gestioneze contabilitatea pentru mai multe firme si imediat am fost fascinat de cum functioneaza, vroiam sa inteleg ce se intampla". A inteles ca singura metoda prin care putea face asta erau cartile. Asa a descoperit programarea. Citiţi mai mult pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO