ZF 24

Inundatiile din Marea Britanie ii costa pe asiguratori 3 mld. euro

23.07.2007, 15:13 11

Companiile de asigurari din Marea Britanie vor primi solicitari pentru acordarea unor despagubiri de peste doua miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de euro), dupa inundatiile produse in ultimele zile in centrul, nordul si sudul Angliei, transmite Reuters.

Cheltuielile de asigurari deteminate de inundarea completa a comitatelor Oxfordshire, Worcestershire, Warwickshire si Gloucestershire se vor plasa, probabil, la mai multe sute de milioane de lire, a declarat un purtator de cuvant al Asociatiei Asiguratorilor Britanici.

"Am putea inregistra solicitari pentru despagubiri de peste doua miliarde de lire", a afirmat reprezentatul companiilor de asigurari.

Inundatiile, care au afectat mii de case si firme, au provocat pagube cel putin la fel de mari precum precipitatiile din anul 1990, cand costurile aferente inregistrate de asiguratori au depasit doua miliarde de lire. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO