ZF 24

Investitorii Citigroup vor sa scape de directorii care au dus la caderea bancii

11.05.2009, 21:44 18

Investitori din cadrul Citigroup reprezentand peste 20% din reprezentativitate s-au abtinut la realegerea a patru directori, dupa ce au fost aduse multe critici cu privire la lipsa de control a consiliului de administratie asupra activitatilor bancii, care au dus la apelul la imprumuturi guvernamentale si pierderi de 37,5 miliarde dolari in ultimele 15 luni.

Conform unui comunicat trimis Bursei din New York, Michael Armstrong, fostul CEO al AT&T si fost presedinte al comisiei de audit al bancii, a obtinut cu putin peste 70% din voturi in favoarea sa la intalnirea anuala a Citigroup de luna trecuta.

John Deutch, succesorul sau in cadrul comisiei si profesor in cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts, a obtinut 72%. Alti doi directori, Alain Belda, presedinte al Alcoa, Anne Mulcahy, presedinte in cadrul Xerox, au obtinut doar 77% din voturi.

Vikram Pandit a obtinut suportul a 91% dintre actionari.

Boardul executiv al Citigroup are 14 membri, dupa ce au fost inlocuiti cinci directori anul trecut si au fost numiti alti patru noi directori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO