ZF 24

Investitorii straini au mai adus 1,8 mil. euro pe Bursa in decembrie

08.01.2009, 12:25 19

Investitorii nerezidenti au fost din nou cumparatori neti in decembrie, investitiile nete ale acestora fiind de 1,8 mil. euro, dupa ce, in noiembrie, acestia mai adusesera 1,6 mil. euro pe piata romaneasca, conform statisticilor BVB.

Cumpararile strainilor s-au ridicat la 26,3 mil. euro, reprezentant 56,35% din tranzactiile derulate in piata luna trecuta, in timp ce vanzarile au insumat 24,5 mil. euro, adica 52,5% din piata. Este pentru prima data in ultimii cinci ani, cand tranzactiile lunare realizate de straini le-au depasit pe cele ale investitorilor locali, insa asta nu din cauza ca strainii au fost mult mai activi pe Bursa, ci din cauza scaderii puternice a interesului jucatorilor locali, ale caror tranzactii au fost de trei ori mai mici decat in noiembrie.

In decembrie, indicii bursieri au inregistrat o stagnare in jurul nivelurilor la care se stabilizasera la sfarsitul lunii noiembrie, iar valoarea tranzactiilor a scazut aproape la jumatate fata de luna precedenta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO