ZF 24

Isarescu: vom reduce RMO cand vom vedea ca este nevoie de lichiditate in piata

11.05.2008, 17:30 8

BNR va amana reducerea rezervelor minime obligatorii (RMO) impuse bancilor comerciale pana la momentul la care va constata o reducere semnificativa a nivelului lichiditatii de pe piata interbancara.

"Volumul sterilizarilor a coborat de la echivalentul a circa 10 miliarde de euro, in urma cu trei ani, la 5-6 miliarde de lei, adica mai putin de doua miliarde de euro, in prezent. BNR va trece gradual in pozitia de creditor net al sistemului bancar. Cand acest moment se va apropia, vom reduce cu siguranta rezervele minime", spune Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Din iunie 2006, BNR impune bancilor sa imobilizeze sub forma de rezerve minime obligatorii 20% din sumele in lei pe care le atrag, respectiv 40% pentru cele in valuta.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce a dus la scaderea puternica a lichiditatii pe piata bancara, despre criza ipotecara si politica monetara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO