ZF 24

Jerome Kerviel este interogat pentru a doua zi (update)

27.01.2008, 14:03 19

Dupa o serie de interogatorii ce au tinut 24 de ore, politia franceza a declarat ca va extinde aceasta perioada cu inca o zi, informeaza Reuters.

La sfarsitul acestei zile, autoritatile judiciare vor trebui sa hotarasca care vor fi acuzatiile ce vor fi aduse lui Jerome Kerviel.

"Totul merge cum trebuie. Acesta coopereaza si este gata sa explice ce s-a intamplat", a declarat Jean Michel Aldebert, seful sectiei juridice din Paris.

SocGen a acuzat traderul de achizitionarea "frauduloasa masiva" de titluri futures in 2007 si 2008, ceea ce a adus bancii o pierdere de 4 miliarde de euro.

Familia lui Kerviel a declarat ca acesta este tapul ispasitor al ceea ce poate fi considerat cel mai mare scandal financiar din lume.

Expertii pietei considera ca aceasta lovitura financiara nu putea fi realizata de un singur trader. "Nu cred ca acest om putea face asta de unul singur. Este absurd. Daca era un geniu incat sa o faca, de ce era oare platit cu doar 100.000 de euro pe an", a declarat pentru Reuters un manager de portofolii european la o companie londoneza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO