ZF 24

Jurnal de bursă 01 par. 2014

Jurnal de bursă 01 par. 2014
01.04.2014, 00:00 138

Acţiunea zilei de ieri
Acţiunile producătorului de profiluri din aluminiu Alumil Rom Industry au continuat seria de aprecieri cu 15% din ultimele şedinţe după ce conducerea companiei a propus acordarea către acţionari a unor dividende record, de 20 mil. lei din profiturile nerepartizate în anii trecuţi. De la anunţul societăţii aceste acţiuni şi-au dublat valoarea, ieri preţul ajungând la 1,351 lei/acţiune.

Dacă în precedentele şedinţe creşterea a venit pe tranzacţii nesemnificative, ieri vânzătorii au început să-şi facă apariţia, în total realizându-se tranzacţii în valoare de 631.000 de lei cu titlurile Alumil Rom Industry.

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Alumil, care şi-au dublat valoarea în ultimele şedinţe după propunerea conducerii de repartizare a unor dividende record, în valoare de 20 de milioane de lei.

  • Titlurile SIF Oltenia, care au crescut ieri cu 1% după ce mai mulţi acţionari au cerut suplimentarea dividendelor pentru acest an.

  • Acţiunile Oil Terminal Constanţa, după demisia lui Sorin Sebastian Potanc din funcţia de administrator al societăţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO