ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Adrian Cojocar

16.06.2013, 19:32 206

Acţiunea zilei de vineri

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) rămân cele mai tranzacţionate de pe bursa de la Bucureşti. Vineri, acţiunile FP au făcut obiectul unor tranzacţii în valoare de 51 mil. lei (11,4 mil. euro), cele mai mari din ultimele trei luni.

Chiar pe finalul şedinţei s-a transferat un pachet de 0,56% din acţiuni pentru 11 mil. euro. Deşi acţiunile au închis şedinţa de vineri cu o scădere de 0,8%, de la începutul anului, acestea au o creştere de 15,6%, la care se adaugă un randament din dividende de 7,4%.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG) sunt în prim-plan după ce SIF Oltenia şi un fond al BCR au cumpărat vineri pachetul de acţiuni deţinut de Cătălin Chelu, ceea ce a deblocat situaţia conflictuală care durează de doi ani.

  • Titlurile SIF Moldova (SIF2), care începe astăzi (17 iunie) plata dividendelor în valoare de 125 mil. lei din profitul pe anul trecut. Acţionarii cu peste 30.000 de acţiuni vor primi dividendele în cont.

  • Acţiunile Aerostar Bacău (ARS), care au crescut cu 19% săptămâna trecută, pe fondul unor tranzacţii ceva mai mari decât în mod normal.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO