ZF 24

Leonard Orban sustine ca situatii precum cea de la Automobile Craiova se pot evita modificand legi

04.01.2008, 19:43 11

Comisarul european Leonard Orban sustine ca situatii precum cea legata de privatizarea Atomobile Craiova, unde exista riscul ca investitorul sa se retraga daca procedura UE impotriva Romaniei nu va fi incheiata repede si pozitiv, pot fi evitate modificand unele legi, cum ar fi cea a privatizarii, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Orban, primul an al Romaniei in UE a fost unul bun, in care s-au reusit "multe realizari importante".

"As sublinia ca o realizare deosebit de importanta faptul ca s-a evitat aplicarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii. Din acest punct de vedere as dori sa-l felicit pe noul ministru al Agriculturii, care in foarte scurt timp a reusit performanta deosebita ca aceasta clauza sa nu se aplice, desi exista la un moment dat un risc foarte mare de aplicare a acestei clauze", a spus Orban.

El a mai mentionat, la capitorul realizari ale Romaniei in primul an in UE, faptul ca "au fost agreate, in foarte scurt timp, practic toate Programele Operationale in ceea ce priveste Fondurile Structurale si de Coeziune".

"As mai mentiona ca o realizare numarul mic de proceduri de incalcare a Tratatului care au fost lansate impotriva Romaniei. Pe de alta parte, contrabalansand acest lucru, in ceea ce priveste aceste proceduri de incalcare a Tratatului, sunt unele care ar putea avea o influenta destul de importanta. As da numai exemplul cazului privatizarii Atomobile Craiova, unde exista riscul ca, daca procedura nu va fi incheiata in mod pozitiv intr-un timp foarte scurt, sa putem asista la retragerea investitorului respectiv. Sigur, speram sa nu fie cazul", a spus Orban.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO