ZF 24

Life is Hard, companie de tehnologie listată la BVB, a înregistrat primele şase luni din 2023 o cifră de afaceri consolidată de 19,9 milioane lei, în creştere cu 19%, şi un profit net de 3,7 milioane lei, dublu fată de nivelul din 2022

Life is Hard, companie de tehnologie listată la BVB, a...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2023, 11:24 1677

Life is Hard (simbol bursier LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de la Bucureşti pe piata AeRO, a înregistrat primele şase luni din 2023 o cifră de afaceri consolidată de 19,9 milioane lei, în creştere cu 19%, şi un profit net de 3,7 milioane lei, dublu fată de nivelul din 2022, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

La nivel individual, compania a avut o cifră de afaceri de 13,29 mil lei, în creştere cu 7%, cea mai mare contribuţie având-o linia de business Insurance, cu un procent de 51% în total şi un plus de 65% faţă de S1 2022. Cât priveşte linia de business din Telecomunicaţii şi ITC, aceasta a contribuit în proporţie de 42% la realizarea cifrei de afaceri.

EBITDA firmei s-a situat la  4,49 mil lei, o creştere cu 80,69% faţă de primele şase luni ale anului anterior.

”Din punct de vedere strategic, cea mai importantă schimbare în semestrul 1 se referă la divizia Insurance, care generează 51% din veniturile LIH şi se bucură de o încredere în creştere din partea brokerilor din România, aşa cum arată cel mai recent scor NPS, în timp ce parteneriatul cu operatorii mobile ne ajută să construim levier. O altă noutate importantă din ecosistem este legată de Innobyte Solutions, care îşi reia creşterea pe toţi indicatorii de business, în ciuda faptului că jucătorii din piaţa de e-commerce îşi gestionează cu prudenţă bugetele, privind către contextele macro. Rezultatele colegilor de la Innobyte sunt o consecinţă a strategiei de diversificare de competenţe în care compania a investit în ultimele 9 luni, iar perspectivele de menţinere a creşterii sunt solide”, a declarat Cătălin Chiş, CEO Life is Hard.

Profitul net al companiei s-a majorat în S1 cu 74%, la  2,79 mil lei.

”Divizia de Telecomunicaţii & ITC a generat o cifră de afaceri în sumă de 5,55 mil lei, cu 11% mai puţin faţă de S12022, iar Divizia de Insurance a generat o creştere cu 65% a cifrei de afaceri. Pe lângă noile funcţionalităţi dezvoltate în platforma 24broker.ro, divizia de Insurance lucrează şi la finalizarea noi versiuni a aplicaţiei”, a mai spus Cătălin Chiş.

Life Is Hard are în curs proiectul de digitalizare a instituţiei Consiliului Judeţean Cluj, derulat în asociere cu Cloud Soft, Nordlogic Software şi Efectro. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2,9 milioane lei fără TVA, în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicaţii informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghişeul Unic şi Digitalizarea Arhivei.

Life is Hard are 54 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 32,9% de Ioan-Cătălin Chiş, în proporţie de 31,2% de Active Power Solutions şi în proporţie de 10,25% de Florentina Sbîrnea.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO