ZF 24

Lukoil: Patriciu a facut o afacerea foarte buna

27.08.2007, 15:52 23

Lukoil Romania, filiala locala a grupului petrolier rusesc Lukoil, spune ca dealul pe care l-a facut Dinu Patriciu prin vanzarea a 75% din actiunile grupului Rompetrol a fost unul foarte bun.

"A obtinut un pret foarte bun. Ganditi-va numai la cat s-a incasat in cazul altor privatizari! In ceea ce priveste piata romaneasca, aceasta vanzare nu va avea un impact major, Schimbarea de actionariat nu duce la modificicarea dimensiunilor pietei astfel incat Rompetrol sa poata vinde mai mult", spune Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil Romania.

Potrivit sefului Lukoil Romania marele avantaj al acestei tranzactii pentru Rompetrol este faptul ca Petromidia va avea o sursa mai buna de alimentare cu materie prima iar capacitatile rafinariei vor fi utilizate la un nivel mult mai mare comparativ cu situatia actuala.

Tranzactia prin care Patriciu a vandut 75% din actiunile Grupului Rompetrol s-a facut la un pret de 2,7 mld.$, grupul fiind evaluat la 3,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO