ZF 24

Lukoil reduce exporturile de carburanti, MOL cumpara de la alte companii, dupa inchiderea Arpechim

29.05.2007, 17:20 19

Lukoil Romania estimeaza ca inchiderea rafinariei Arpechim va determina o reducere exporturile de produse petroliere ale firmei, dar nu si cresterea preturilor carburantilor pe piata romaneasca, iar Mol Romania se va aproviziona de la alti furnizori, inclusiv de la rafinariile grupului ungar.
"Am cerut conducerii de la Moscova sa ne aprobe pentru luna viitoare o cantitate mai mare de produse petroliere", a declarat, astazi, directorul general al Lukoil Romania, Constantin Tampiza.
Autoritatile de mediu au decis, ieri, sa suspende autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim, motivand ca Petrom, proprietarul unitatii, nu s-a conformat unor cerinte precizate clar in documentul in baza caruia functioneaza combinatul. Petrom a anuntat ca a inceput procedurile de inchidere temporara a rafinariei, insa va contesta decizia de suspendare a autorizatiei de mediu, pe care o considera disproportionata si nejustificata, si cu impact negativ asupra economiei.
Tampiza a precizat ca piata interna va fi asigurata cu benzina si motorina, iar Lukoil Romania a solicitat conducerii grupului de la Moscova sa aprobe suplimentarea cantitatilor de produse petroliere pentru piata romaneasca. Totodata, Lukoil nu este interesat de achizitia Arpechim. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO