ZF 24

Mark Gitenstein, investit ambasador SUA la Bucuresti. Vezi aici CV-ul diplomatului

04.08.2009, 19:01 198

Mark Gitenstein a fost investit ambasador al SUA la Bucuresti, in prezenta lui Joseph Biden, in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la Indian Treaty Room , in imobilul unde se afla sediul vicepresedintelui american, potrivit unui comunicat al ambasadei SUA la Bucuresti.

Senatul american a confirmat, la jumatatea lunii iulie, nominalizarea de catre presedintele Barack Obama a mai multi ambasadori, intre care si cel in Romania, Mark Henry Gitenstein.

Cine este Gitenstein

Mark Gitenstein,a absolvit dreptul la Universitatea Georgetown in 1968 si Universitatea Duke in 1972.A fost expert la Brookings Institution pe probleme de securitate nationala si libertati civice si partener la compania multinationala de avocatura Mayer Brown. Inainte de a lucra la aceasta firma, Gitenstein a fost director executiv al Foundation for Change Inc. si a lucrat ca functionar la Senat timp de 17 ani, atat la biroul lui Joseph Biden, pe atunci senator, dar si in calitate de consilier-sef la Comisia Juridica. El a mai lucrat pentru Comisia de Informatii a Senatului (1975-1978) si a oferit consultanta si Partidului Democrat. In timpul campaniei prezidentiale de anul trecut, Gitenstein a contribuit cu 1.500 $ la campania lui Hillary Clinton, fosta rivala a presedintelui Barack Obama in cursa pentru nominalizarea Partidului Democrat, si cu 4.000 $ la campania lui Joe Biden, actual vicepresedinte. Gitenstein a facut parte din echipa de tranzitie a lui Barack Obama, din noiembrie 2008 pana la 20 ianuarie 2009, cand acesta din urma si-a inceput oficial mandatul. Potrivit presei americane, Gitenstein a desfasurat activitati de lobby in valoare de milioane de dolari pentru Camera de Comert si a sustinut legi favorabile companiilor Boeing si General Dynamics, active in domeniul industriei apararii. Pana in toamna anului 2008, Gitenstein figura oficial ca reprezentant al companiilor AT&T, Merrill Lynch, KPMG, Ernst & Young pentru activitati de lobby in cadrul Congresului si Comisiei de Asigurari si Tranzactii.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO