ZF 24

MCTI cauta echipamente pentru proiectul "Economia bazata pe cunoastere"

20.03.2007, 15:39 16

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat, marti, licitatia internationala competitiva pentru achizitia echipamentelor si serviciilor IT&C necesare celor 251 de retele electronice ale comunitatilor locale incluse in proiectul "Economia bazata pe cunoastere".

Licitatia urmareste achizitia de echipamente IT (PC-uri desktop, servere, switch-uri, smart UPS, routere, camere foto digitale, copiatoare, imprimante, scannere, camere web, videoproiectoare) si software standard (sistem de operare, aplicatii office, sistem de navigare pe Internet, posta electronic? si licente antivirus) care vor fi utilizate pentru dotarea fiecarui nod al retelei locale, respectiv primarie, scoala, biblioteca, punctul de acces public la informatie, se arata intr-un comunicat al MCTI, emis astazi.
"Sunt prevazute, totodata, instalarea retelei de comunicatie la nivel local, acces la Internet de banda larga timp de trei ani pentru fiecare retea electronica a comunitatilor locale si asigurarea tuturor echipamentelor care formeaza reteaua locala", se precizeaza in comunicat.

Companiile sau consortiile interesate pot depune ofertele pana la 14 mai. Costul total al proiectului se ridica la 69,4 milioane dolari (52,2 milioane de euro), contributia Guvernului fiind de 9,4 milioane dolari. Diferenta este asigurata printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO