ZF 24

Mesajul unui antreprenor de 2 mld. $: Piata romaneasca va fi atractiva si cu cresteri la jumatate

Mesajul unui antreprenor de 2 mld. $: Piata romaneasca va fi atractiva si cu cresteri la jumatate
31.08.2009, 21:02 22

Americanul William Young, proprietarul si CEO-ul Plastipak, cu afaceri anuale de 2 mld. dolari, unul dintre cei mai mari furnizori ai gigantului P&G, spune ca piata romaneasca ramane atractiva pentru investitorii straini, chiar daca ritmul de crestere ar putea fi redus la jumatate dupa revenirea economiei mondiale din criza. “Daca Romania va reveni macar la jumatate din ritmul de crestere inregistrat in ultimii cinci ani, tot va fi bine pentru noi”, a declarat el.

William Young, care a infiintat Plastipak cu cinci angajati in urma cu 40 de ani in America, a mai spus ca se confrunta cu scaderi de vanzari in acest an, cel mai accentuat declin fiind inregistrat in Statele Unite.
 

“Acum vedem semne de revenire pe piata din Statele Unite, insa probabil vor mai fi obstacole in perioada urmatoare”, a mai spus presedintele Plastipak.
Young a fost prezent ieri la ceremonia de deschidere a lucrarilor de constructie a primei fabrici Plastipak din Romania, la Urlati (judetul Prahova).
Cititi maine declaratiile facute in exclusivitate pentru ZF de fondatorul Plastipak.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO