ZF 24

Metrorex: Tronsonul de metrou Eroilor - Râul Doamnei va fi gata în 2016, Iancului - Pantelimon în 2018, iar Eroilor - Iancului şi Gara de Nord - Otopeni, în 2020

Autor: Roxana Rosu

10.12.2014, 00:06 1555
Tronsonul de metrou Eroilor - Râul Doam­nei este în execuţie, cu termen de finalizare în se­mes­trul II din 2016, urmând ca următoarea sec­ţiune care va intra în lucru, respectiv Iancului - Pan­te­limon, să fie gata în 2018, a declarat Cătălin Ho­mor, directorul de investiţii al Metrorex, la ZF Live.
 
„Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este împărţit în trei secţiuni. Secţiunea 1, Eroilor - Râul Doamnei, este în execuţie şi avem un termen realist de finalizare. Anul viitor «cârtiţele» vor ieşi la capăt şi vor fi apoi readuse la Academia Militară, de unde pleacă pe tronsonul spre Eroilor“, a spus Homor.
 
Secţiunea Eroilor - Râul Doamnei are o lungime de 6 km, 10 staţii, iar durata călătoriei este estimată la 15 minute. În prima fază fluxul zilnic de călători este estimat la 70-80.000 de persoane.
 
Următorul tronson care va intra în execuţie este secţiunea 3, respectiv Iancului - Pantelimon, cu termen de finalizare în 2018. Mare parte din docu­mentaţia de atribuire şi proiectele tehnice au fost deja redactate, conducerea Metrorex inten­ţio­nând ca în 2015 să demareze procedura de atribuire.
 
„Tronsonul Eroilor - Iancului, secţiunea 2 în proiect, va fi executat ultimul pentru că tran­versează zona centrală a oraşului, inclusiv Centrul Vechi, şi din acest motiv este o lucrare mai com­plicată“, a precizat Cătălin Homor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO