ZF 24

Microsoft Romania: Anul trecut ne-am dublat cota de piata pe telefoane mobile

20.10.2009, 20:58 88

Unul dintre putinele segmente de business ale Microsoft care aumers bine in Romania anul trecut, cand afacerile firmei auinregistrat prima scadere din istorie, a fost cel al telefoanelormobile cu sistem de operare Windows - a caror cota de piata s-adublat, a declarat Dan Bulucea, directorul de marketing alcompaniei.

"Daca pe piata PC-urilor scaderile au fost de zeci de procente,situatia a fost cu totul alta in ce priveste telefoanele mobile cusistem de operare Windows. Anul trecut ne-am dublat cota de piatape acest segment", a spus Bulucea.

Intrebat ce cota de piata are Microsft in Romania pe segmentulsmartphone-urilor Bulucea a spus ca "referintele exacte" lipsesciar tot ceea ce se poate face sunt estimarile.

Potrivit oficialului Microsoft Romania mobilele cu Windows ocupalocul doi pe segmentul clientilor de business in timp ce pesegmentul consumer compania are mai mult de recuperat.

Piata locala de telefoane mobile inteligente se afla inca inplina dezvoltare, potrivit estimarilor de pe piata. Astfel, in 2008vanzarile de smartphone-uri au fost de mai putin de 200.000 deunitati dintr-un total de 5,4 milioane.

Bulucea a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte princare Microsoft, Orange si HTC au lansat pe piata locala telefoanemobile echipate cu Windows Mobile 6.5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO