ZF 24

Mihaescu, IFC: Ne concentram pe facilitati pe termen scurt

16.11.2008, 18:00 15

IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, se va implica in sustinerea sectorului privat, iar daca bancile vor avea nevoie de majorari de capital poate intra in actionariatul acestora sau isi va majora participatiile existente, putand sa devina co-actionar chiar intr-o institutie de credit cu probleme temporare, sustine sefa misiunii IFC in Romania, Ana-Maria Mihaescu.

"Nu am vazut la niciuna dintre bancile cu care lucrez evolutii ingrijoratoare, altele decat masurile uzuale si/sau impactul perioadei de criza. Avem peste 400 mil. dolari expunere pe sectorul bancar romanesc, ceea ce reprezinta 67% din portofoliul IFC din Romania. In contextul crizei este posibil ca in anumite perioade aceasta pondere sa creasca. Din analizele noastre ne simtim confortabil cu calitatea portofoliilor bancilor", a declarat Mihaescu intr-un interviu acordat ZF.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum a afectat criza financiara bancile cu care lucreaza IFC si ce linii de credit va acorda in continuare institutia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO