ZF 24

Minbucovina Vatra Dornei intra in lichidare

24.06.2008, 18:30 25



Societatea miniera Minbucovina Vatra Dornei a intrat in procedura de dizolvare si lichidare voluntara, deoarece nu a gasit finantare pentru rambursarea unui ajutor de stat primit in 2005 fara aprobarea Comisiei Europene.

"Deoarece nerespectarea termenului de somatie ar fi condus la declansarea procedurii de investigatie a tuturor ajutoarelor de stat din domeniul mineritului, Colegiul Director al AVAS a decis intrarea societatii in procedura de dizolvare si lichidare voluntara", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Firma a fost scutita de la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si cel pentru somaj aferente anului 2005. Operatiunea nu a fost insa aprobata de autoritatile europene, iar Comisia Europeana a cerut rambursarea ajutorului de stat.

Minbucovina a incercat, fara succes, sa contracteze un credit pentru returnarea sprijinului, iar Comisia Europeana a formulat o somatie ultimativa de plata pentru decembrie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO