ZF 24

Ministerul Sănătăţii merge înainte cu reorganizarea Ambulanţei: a lansat proiectul în dezbatare publică

Ministerul Sănătăţii merge înainte cu reorganizarea...

Autor: Ioana David

22.08.2013, 17:20 457

Ministerul Sanătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern cu privire la reorganizarea Serviciului de Ambulanţă, care prevede înfiinţarea a şapte service regioanale la care se adaugă Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

“În subordinea serviciilor regionale de ambulanţă funcţionează servicii judeţene de ambulanţă, fără personalitate juridică, care vor funcţiona în locaţiile fostelor Servicii Judeţene de Ambulanţă, staţii de ambulanţă fără personalitate juridică în care, la data prezentei hotărâri, îşi desfăşoară activitatea actualele staţii ale Serviciilor judeţene de ambulantă, substaţii de ambulanţă, fără personalitate juridică, în care, la data prezentei hotărâri, îşi desfăşoară activitatea actualele substaţii ale Serviciilor judetene de ambulanta, puncte de lucru în care, la data prezentei hotărâri, îşi desfăşoară activitatea actualele puncte de lucru ale Serviciilor judetene de ambulanta”, se arată în documentul postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Aceste servicii sunt finanţate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

Reorganizarea serviciului de Ambulanţă face parte din proiectul de reorganizare a Ministerului Sănătăţii care mai include şi reorganizarea direcţiilor de sănătate publică şi care a fost anunţat în luna martie a acestui an.

“La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească suferă de grave neajunsuri care au fost semnalate de repetate ori. Problema gravă o constituie separarea administrativeă şi operativă între serviciile judeţene de ambulanţă din cadrul unei regiuni, ducând la disfuncţionalitătţI grave în acordarea asistenţei medicale de urgenţă în zone apropiate din aceeaşi regiune”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO