ZF 24

Moartea Ralucai Stroescu, produsa din cauza slabirii accentuate - raport INML

16.05.2007, 17:41 21


Moartea Ralucai Stroescu, fost manager de audit la Ernst&Young, s-a produs pe fondul slabirii accentuate, care a dus la tulburarea functiei cardiace, reducerea masei musculare si a tesutului adipos si modificari distrofice la nivelul organelor, potrivit raportului medicilor legisti.

"Decesul s-a produs ca urmare a decompensarii functiei cardiace survenite pe fondul denutritiei cronice severe - casexie, caracterizat prin disparitia aproape completa a tesutului adipos, diminuarea accentuata a masei musculare, catabolism accentuat, modificari distrofice pluriorganice si alterari hidroelectrolitice (evidentiate prin examinarile histopatologice si umorale efectuate)", potrivit raportului finalizat miercuri de specialistii Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici".

In urma decompensarii functiei cardiace, inima bate mai slab si astfel nu mai permite oxigenarea corespunzatoare a organelor. Slabirea functiei inimii a aparut pe fondul denutritiei cronice severe, ceea ce inseamna ca s-a produs o degradare a substantelor energetice din organism.

In cazul in care o persoana nu se hraneste corespunzator, organismul incepe sa consume din rezerve, incepand cu glucidele din ficat, grasimile si in ultima instanta proteinele din muschi.
Raluca Stroescu (31 de ani) era manager de audit la filiala romana a companiei Ernst&Young. Ea a fost gasita moarta in 22 aprilie, de catre politisti si pompieri, care au fost alarmati de un coleg al tinerei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO